[Silk UI Web] IOS 8.4.1 breaks some links affecting Silk UI and other web apps

[Silk UI Web] IOS 8.4.1 breaks some links affecting Silk UI and other web apps

  
Forge Component
(47)
Published on 11 Nov (4 weeks ago) by OutSystems Labs
47 votes
Published on 11 Nov (4 weeks ago) by OutSystems Labs
The latest iOS version 8.4.1 introduced a misbehaviour in certain links, which makes them stop working. This affects any web application, including ones built with Tokyo Theme. This issue does not occur in iOS 8.4.0 or the new iOS 9 beta release.
 
The issue seems to appear in certain conditions, triggered by an opacity different than 1. In Silk UI it seems to affect the bottom menu in the Tokyo theme alone. We have not found any other impacts.
 
 
To solve the issue within Tokyo, please add this CSS snippet to the end of your app's theme:

Edit: The correct snippet is in the post below. This snippet is prepared for a newer and not yet released version of Silk UI Framework.
.ios a:hover .BottomMenu_item{
    opacity: 1;
    filter: (opacity=100);
}
 
Best Regards,
Samuel Jesus
I'm using Tokyo and I added this CSS to the end of my app's base theme and it did not fix the issue... Anything else you can think of?
Solution
Hello Cody,

You are right. The snipet from my first post is prepared for the next version of Silk UI Framework not yet released.

Here is the correct snippet for the latest released version:

.phone a:hover .BottomMenu_item,
.tablet a:hover .BottomMenu_item{
    opacity: 1;
    filter: (opacity=100);
}
Best regards,
Samuel Jesus

Solution
That worked! Thanks!