Deployment Failed (when will it be back up?) (is Outsystems PE reliable??)

Deployment Failed (when will it be back up?) (is Outsystems PE reliable??)

  

I'm fairly new to outsystems and evaluating it for our company.  

So far I've had a bunch of issues today with failed deployments.  Does this speak to the expected reliability with this platform?!?!  What is the usual uptime for PEs?

Apparently my Deployment server is down and I have no way to restart it.  It's been like this for a few hours.


This status page shows Deployment is down, and Environment Health has an issue.

https://_____.outsystemscloud.com/ServiceCenter/Status_Entry.aspx



This is the error form Service Studio:

Error message from node SERVER (127.0.0.1): Deployment failed

Deployment failed. Could not invoke ping. Exception: The remote server returned an error: (503) Server Unavailable.

   at System.Net.HttpWebRequest.GetResponse()

   at #CBc.#0Bc.#aCc.#3Bc(String espaceName, String ptaOrTenantName)

CompModule : Broadcast Message

Solution

Hi David,


Sorry to see you hit this issue deploying your code. We have just recovered your deployment service, you should be able to continue your Outsystems evaluation.


Your application AppPoll has stopped causing this side effect. We are still evaluating the root cause and understand why the self-healing didn't occur.


Regards,

Hugo Fragoso


Solution

Thank you, can you please let me know what you find out?

Having our application going down for a day and not being able to do anything about it would be a deal breaker.  Especially if it was just a service that needed to be restarted.

Is there anything I could have done differently myself?

Thanks,

David


Dear All,

I am going through the training exercise and i have the same error, can you please restart my AppPoll, i have been facing this for more than 24 hours so obviously the self-healing did not work in my case as well

Rabih Kharma wrote:

Dear All,

I am going through the training exercise and i have the same error, can you please restart my AppPoll, i have been facing this for more than 24 hours so obviously the self-healing did not work in my case as well

Your service has been restored. We are working on a permanent fix for this issue. This issue does not affect Enterprise Customer Infrastructures.

Regards,

Hugo Fragoso


Unfortunately i am still getting the same error when i try to deploy my application. 

Error message from node SERVER (127.0.0.1): Deployment failed
Deployment failed. Could not invoke ping. Exception: The remote server returned an error: (404) Not Found.
   at System.Net.HttpWebRequest.GetResponse()
   at #CBc.#0Bc.#aCc.#3Bc(String espaceName, String ptaOrTenantName)
CompModule : Broadcast Message

And i have the following error on the platform

Dear Hugo,

The self healing appears to be working but my problem is not resolved. I saw that the platform Heath status has been updated to OK, but when i try to deploy I get the same error and the environment health status changes back to "" . I tired this two times today so my deployment is somehow crashing the deployment service.

Can i un-publish my entire application and re-publish it again.

Regards


Hello,

My personal environment is with that problem too, the deployment service is down. 

Can I use this thread to ask for help? 



Error:

Error message from node SERVER (127.0.0.1): Deployment failed
Deployment failed. Could not invoke ping. Exception: The remote server returned an error: (404) Not Found.
   at System.Net.HttpWebRequest.GetResponse()
   at #CBc.#0Bc.#aCc.#3Bc(String espaceName, String ptaOrTenantName)
CompModule : Broadcast Message


Best Regards,

Bruno Reis



Hi Everyone,

I am evaluating the platform as well. I have heard good things of it, however I am having the Service Unavailable (503) error on my environment. I have emailed success@outsystems.com, but have not recieved a reply. Is this where I can get a fix for this issue?


Regards,

  CLSJ

Same issue here. When I go to Monitoring -> Environment Health, Deployment has an x and indicates the service could not be reached. Everything else has a checkmark.

Hello all. I have the same issue with my development environment.
Monitoring>Environment health >deployment as red X

When i try to do the 1-click deploy i get the following error message:

Error message from node SERVER (127.0.0.1): Deployment failed

Deployment failed. Could not invoke ping. Exception: The remote server returned an error: (404) Not Found.
   at System.Net.HttpWebRequest.GetResponse()
   at OutSystems.HubEdition.DeployService.PageInvokes.PageInvoker.DoRequest(String espaceName, String ptaOrTenantName)

CompModule : Broadcast Message





Carlos Lopez wrote:

Hi Everyone,

I am evaluating the platform as well. I have heard good things of it, however I am having the Service Unavailable (503) error on my environment. I have emailed success@outsystems.com, but have not recieved a reply. Is this where I can get a fix for this issue?


Regards,

  CLSJ

Hi All

As you can see I was evaluating the platform for enterprise use. It turns out Outsystems sometimes has problems with personal environments (as they are free and they give priority to actual paying customers as they should). We did elect the platform for our use and let me tell you we have never looked back in regret. 

We have had little problems that we couldn't solve ourselves (or with the help of a very active community). Certainly never something as serious as the complete environment being down. The couple of problems that we couldn't figure out ourselves, Outsystems support has been outstanding, quickly providing support and helpful answers every time. I highly recommend the platform. Feel free to message me for any additional info, I'm happy to help however I can.


Regards,

   CLSJ


PS I suggest you log a support case instead of emailing directly, as I believe the support will be faster that way.



I have the same issue when i try to publish the Solution  i got  the below error please advise

Error message from node SERVER (127.0.0.1): Deployment failed
Deployment failed. Could not invoke ping. Exception: The remote server returned an error: (503) Server Unavailable.
   at System.Net.HttpWebRequest.GetResponse()
   at OutSystems.HubEdition.DeployService.PageInvokes.PageInvoker.DoRequest(String espaceName, String ptaOrTenantName)
CompModule : Broadcast Message

This is happening frequently enough for me to not trust outsystems personal.  obviously they care little about the reliability of the platform unless you are paying the big bucks.

All day I've been unable to access my environment and my apps are all unresponsive.  even pinging the IP is no response.


Not only that, the SSL cert for outsystemscloud.com resolves to: http://www.roveralert.com/

And the root site at outsystemscloud.com is just some generic test page.

Did you guys get hacked?