Charts displaying 0 values

Charts displaying 0 values

  

Hi Community,

I have a problem using charts:


In a webblock we want to show values via a stacked column chart. 

When values >0 are passed to the chart, it looks correct: 

 

However, when the values passed through are 0, the chart becomes likes this: 

The baseline for the columns get centered in the middle of the chart.(It's supposed to be at the bottom)


In the preparation of the webblock We use the AdvancedFormat_Init function with code:


"chart: {
        height: 235,
        width:  235,
        },

tooltip: {
           enabled: true
         },

xAxis: {
            labels: {
            rotation: 0
                }
        },

yAxis: {
            labels: {
            enabled: false
            },
            stackLabels: {
                enabled: true,
                style: {
                    fontSize: '10px',                    
                    color: '#606060',
                }
            }
        },

plotOptions: {
        series: {
                pointWidth: 55,
                                }
       
                   
}
"


Can anyone point us in the right direction to make the chart look correct when passing 0 values?


Thanks,


Mark



Solution

Hi,

pretty simple really:


yAxis: {

    min: 0,

    max: 10,

    tickInterval: 1,

}



Solution

J. wrote:

Hi,

pretty simple really:


yAxis: {

    min: 0,

    max: 10,

    tickInterval: 1,

}




Thanks J. that did the job!