Status bar | current time and reception bars are not displaying in iPhone-X

Hi Folks,

On status bar the current time and reception bars are not displaying in iPhone-X.

Android status bar for same app displaying current time and reception bars.

Kindly help me how I can display current time and reception bars are  in iPhone and  iPhone-X.

Thanks

Some questions:

  • What version of the OutSystems platform and Service Studio are you running?
  • Have you tested any other OutSystems applications on iOS?
  • Does the issue occur only on iPhone X? Or other iPhone models as well?

In the meantime, this thread may be helpful:

https://www.outsystems.com/forums/discussion/46064/mobile-fullscreen-on-iphone-x-xs-xr/

Hi Meer Imtiyaz

Hope the below session can help you from the Learning Section to resolve the Top Notch Issue:

https://www.outsystems.com/learn/lesson/1711/dealing-with-the-notch-the-right-way/?LearningPathId=0


G. Andrew Duthie wrote:

Some questions:

  • What version of the OutSystems platform and Service Studio are you running?
  • Have you tested any other OutSystems applications on iOS?
  • Does the issue occur only on iPhone X? Or other iPhone models as well?

In the meantime, this thread may be helpful:

https://www.outsystems.com/forums/discussion/46064/mobile-fullscreen-on-iphone-x-xs-xr/

Hi Andrew,
Greetings!

1. Outsystem version: 11.0.408.0
2. I have tested other outsystems applications on iOS, they are showing time and other icons too.
3. Issue is for all iPhone devices.

Kindly let me know the solution.
Thanks

assif_tiger wrote:

Hi Meer Imtiyaz

Hope the below session can help you from the Learning Section to resolve the Top Notch Issue:

https://www.outsystems.com/learn/lesson/1711/dealing-with-the-notch-the-right-way/?LearningPathId=0


Hi Assif,
Greetings!

Thanks for your good post and very useful!

Actually the issue is to show time and battery icon etc on top of status bar, that is not displaying for iOS devices.

Kindly provide the solution for this.


Thanks



I understood the issue, actually this is what due to Outsytems now if we install generated build so this issue is not coming.


Thanks for support by all.

Solution

Just so we are clear wrapping up the thread, you were only seeing this issue when running your app using the OutSystem Now app? Is that correct?

Solution

G. Andrew Duthie wrote:

Just so we are clear wrapping up the thread, you were only seeing this issue when running your app using the OutSystem Now app? Is that correct?

Yap, you can clear this thread. 

Thanks