Can't see any default screen template - Mobile app

Newbie here. I was going through the first ever tutorial to build a mobile application in 5 minutes. They ask to create a Mobile Blank module and ask us to right click "MainFlow" and choose "Add Screen". There they choose "List with charts". 

But the problem is I cannot see any default templates apart from "Empty". 

 Kindly help me with the same. 


Thanks,

Mohit


Hi Mohit, as you can see in the picture below, they ask you to create a second module, not blank, and is in this second module you should create the screen:

The blank module doesn't come with the required dependences to create screens. But the Mobile module comes. 

Hope this helps. 

Cheers 

P. S. If you are in the correct module, but don't see the templates anyway, you may be missing them. 

You can install them from Forge if for some reason you don't have them in your environment:

https://www.outsystems.com/forge/component-overview/4148/outsystems-screen-templates-mobile

You can install it from inside the Service Studio. 

Just click in the black tab, search for OutSystems screen templates mobile and install it. 

Hope this helps. 

Cheers 

Eduardo Jauch wrote:

P. S. If you are in the correct module, but don't see the templates anyway, you may be missing them. 

You can install them from Forge if for some reason you don't have them in your environment:

https://www.outsystems.com/forge/component-overview/4148/outsystems-screen-templates-mobile

You can install it from inside the Service Studio. 

Just click in the black tab, search for OutSystems screen templates mobile and install it. 

Hope this helps. 

Cheers 


Hi Eduardo, 

Thank you for your quick reply. Actually, I was following the the other tutorial where there is this graphical interface for the tutorial to create the application. You can find it here https://www.outsystems.com/home/AfterInstall.aspx

In my question, I attached the different screenshot where I was going through the course available.

I followed the steps mentioned by you here and tried to install the templates through Forge, but no luck. I am still unable to see the templates. I also tried reinstalling Outsystems but in vain. 

I installed Outsystems in my friend's computer (Windows 7) and logged in using my login credentials, and to my surprise I was able to see the templates.

My computer runs windows 10, I also tried installing and running in compatibility mode, but again no luck. I have no idea why is this happening. 

Kindly give me inputs and help me. 

Regards!