Download option for mobile using Video OutsystemsUIMobile component is not work

Hi Team,

I am using a Video widget for playing the video. It's working fine but when I want to download this video it is not getting downloaded.No error is generated. Not able to debug also.



Regards,

Amreen Shaikh

Hi Amreen,

Could you provide an oml file of the application so that I can take a look at it?


Kind regards,
Glenn

glenn michiels wrote:

Hi Amreen,

Could you provide an oml file of the application so that I can take a look at it?


Kind regards,
Glenn

Hi Glenn,

Please find the attachment


Regards

Amreen

Hi Amreen,

After removing the VideoPlaysInlineOption reference (which was marked in red) and publishing it to my environment I could play and download the video without further issues. Could you try again after removing that reference and see if it works?

Regards,
Glenn

glenn michiels wrote:

Hi Amreen,

After removing the VideoPlaysInlineOption reference (which was marked in red) and publishing it to my environment I could play and download the video without further issues. Could you try again after removing that reference and see if it works?

Regards,
Glenn


are you able to download on native device?

Amreen Shaikh wrote:

glenn michiels wrote:

Hi Amreen,

After removing the VideoPlaysInlineOption reference (which was marked in red) and publishing it to my environment I could play and download the video without further issues. Could you try again after removing that reference and see if it works?

Regards,
Glenn


are you able to download on native device?

I just tested it on my native device. Like you said it doesn't work on native only in the simulator.

After opening up the OutsystemsUI component itself to look at the code behind the video widget I found out that the video widget only adds a preview image and creates an html element which translates into the following once rendered:

<video data-advancedhtml="" src="https://www.radiantmediaplayer.com/media/bbb-360p.mp4" width="100%" height="100%" controls="" class="video " id="b4-Video"></video>

The problem is most likely related to this, however I have yet to find a solution.

Regards,
Glenn


Amreen Shaikh wrote:

Hi Team,

I am using a Video widget for playing the video. It's working fine but when I want to download this video it is not getting downloaded.No error is generated. Not able to debug also.



Regards,

Amreen Shaikh


Hi Amreeen,

We don't have the download option in native apps.

Please refer below,

https://www.outsystems.com/forums/discussion/22004/how-to-download-in-mobile-application-in-outsystems/

But we can achieve download option by implementing In-app Browser plugin with external Link,

https://www.outsystems.com/forge/component-overview/1558/inappbrowser-plugin

1) Add a download link below the video

2) Create a client action on click.

3) Use In-app browser logics and Navigate to that video URL and then try download.

Aravind M wrote:

Amreen Shaikh wrote:

Hi Team,

I am using a Video widget for playing the video. It's working fine but when I want to download this video it is not getting downloaded.No error is generated. Not able to debug also.



Regards,

Amreen Shaikh


Hi Amreeen,

We don't have the download option in native apps.

Please refer below,

https://www.outsystems.com/forums/discussion/22004/how-to-download-in-mobile-application-in-outsystems/

But we can achieve download option by implementing In-app Browser plugin with external Link,

https://www.outsystems.com/forge/component-overview/1558/inappbrowser-plugin

1) Add a download link below the video

2) Create a client action on click.

3) Use In-app browser logics and Navigate to that video URL and then try download.


Hi Aravind M,

I also tried InApp browser,it is still not working for download option.


Regards,

Amreen