[Custom Input Masks] Decimal input with comma Separator
Question
custom-masks
Forge component by Sara Gonçalves

After upgrading from the Outsystems 10 to Outsystems 11, the CustomMask component is not working correctly when applying "Comma" as a Decimal Separator.
If you have a submit button to send data into the server, if the validation is "Client&Server" the infomation is sent wrong.
Example: "9,5" is received as "95"

I've created a test page were you can check that.

Other strange thing is, if you had values on the "Decimal Comma Separator Server Validation" and click on the "OK" of the "Decimal Comma Separator Client&Server Validation" it will change the "Decimal Comma Separator Server Validation" values



testv9.oml

João Réquio wrote:

After upgrading from the Outsystems 10 to Outsystems 11, the CustomMask component is not working correctly when applying "Comma" as a Decimal Separator.
If you have a submit button to send data into the server, if the validation is "Client&Server" the infomation is sent wrong.
Example: "9,5" is received as "95"

I've created a test page were you can check that.

Other strange thing is, if you had values on the "Decimal Comma Separator Server Validation" and click on the "OK" of the "Decimal Comma Separator Client&Server Validation" it will change the "Decimal Comma Separator Server Validation" values



 Hi,

I have the same problem. Did you already find a solution?

Kind regards,
Rik

 

I have the same issue , it is working with version 11.0.415.0 , but since version 11.0.503.100 , the comma seperator fails

Community GuidelinesBe kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting.