Service Studio 11

I want to  sent email from reactive web app.

So i have created one email server action in traditional app n then import it in reactive web app.

Then i set up my email smtp config through development service. Still email sending is not working.

I am using my personal gmail account to sent email.

Heres the error on log 

Hi Akash,

Please use  below smtp tool to check you are able to send email or not.

https://www.gmass.co/smtp-test 

you need to update some setting on your gmail accoount

https://support.google.com/mail/answer/7126229?hl=en 


Regards

Rahul Sahu

Akash Suthar wrote:

Service Studio 11

I want to  sent email from reactive web app.

So i have created one email server action in traditional app n then import it in reactive web app.

Then i set up my email smtp config through development service. Still email sending is not working.

I am using my personal gmail account to sent email.

Heres the error on log 

 Hi Akash,

Also refer the below references:

https://www.outsystems.com/forums/discussion/36616/unable-to-send-email/ 

https://www.outsystems.com/forums/discussion/41545/error-sending-email/

https://www.outsystems.com/forums/discussion/53933/issue-regarding-email/

 https://success.outsystems.com/Documentation/11/Extensibility_and_Integration/Configure_OutSystems_to_Send_Emails 

Hi,

I have been working a lot on reactive, and what I do is create a CS module in traditional web (EMAIL_CS), and whenever I want to send an email via button for example, I call an action from this EMAIL_CS, if it is a timer, I do the timer in the EMAIL_CS module itself.

Now see if you have the correct email settings in the service center.

I hope this help you,

Cheers

Rahul Sahu wrote:

Hi Akash,

Please use  below smtp tool to check you are able to send email or not.

https://www.gmass.co/smtp-test 

you need to update some setting on your gmail accoount

https://support.google.com/mail/answer/7126229?hl=en 


Regards

Rahul Sahu

 I used gmass to check if smtp is working and it shows same error. All my credentials are correct and low secure app for the gmail is turned on.

And my gmail doesn't have two step verification