[Data Grid Web] Export function does not work after filtering data in the list
Forge component by OutSystems R&D
Application Type
Traditional Web

Hi,

In the following situation the export (to Excel or other format) does not work anymore:

  1. Select one or more rows in the grid by using the check box selection
  2. Next, apply a column filter such that the checked rows are no longer part of the displayed data

Then the export function cannot be started anymore (right-click -> Export).

I have attached an example module. To reproduce:

  1. Check row numbers 4 and 5.
  2. Filter the LastName column so that it only shows value 'Last'.
  3. Notice that the export function does not work anymore.

Can you please take a look at this? 

Regards,
Alfio Esposito

DataGridTest.oml

Solution

Hello @Alfio Esposito,

We made a release yesterday, I would appreciate if you could update your component and try o reproduce the issue.

If everything is ok now, I would ask you to mark this post as solved.

Thank you

Ricardo Valim

Hey Alfio,

Thank you bringing this topic into discussion. We are going to investigate this scenario and let you know once we have any solution.


Thank you,

Gabriel Lundgren

Hello Alfio,


We do have a problem on this component, when using checkboxes to select rows and filter / sort by some column, this row can be no more "available" and the features that try to access it will breaks.

A new issue was sent to the development team to be analyzed and properly fixed.


Thank you 

Ricardo Valim

Hi Ricardo,

Do you know when an updated version of the data grid containing a fix for this issue will be released?

Regards,
Alfio Esposito

Hello @Alfio Esposito 

We have reported the issue to the provider framework used by Data Grid that is Wijmo. As soon as we have a release date on their side, we will inform you, then we'll do our tests and release a version with the fix.

Best regards,

Bruno Martinho

Solution

Hello @Alfio Esposito,

We made a release yesterday, I would appreciate if you could update your component and try o reproduce the issue.

If everything is ok now, I would ask you to mark this post as solved.

Thank you

Ricardo Valim

Thanks Ricardo, the latest version solved the issue.

Community GuidelinesBe kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting.