Error broadcasting message to Front-end Server

Error broadcasting message to Front-end Server

Hello everyone.

I'm having some trouble installing the Service Center v5.0.2.39. When I run the SCInstall.bat on the command prompt, I get the following error on the deployment:

Message 1
  Id         : ErrorBroadcastingToNode
  Type       : Error
  Message    : Publishing Error
  Submitable : False
  Details    :
Error broadcasting message to Front-end Server outsystems-qa ( Object Graph cannot be null.
Parameter name: graph

Any idea what might be the problem?

On the server I'm running Windows Server 2008 R2 Enterprise and Microsoft SQL Server 2008 R2
Oh, that sounds nasty.

I urge you to submit that to our support team, since they're better equipped to troubleshoot this scenario.

My initial troubleshooting suggestions would be:

- Check if the OutSystems services are active in that machine;
- Check if IIS is active in that machine;

I am also assuming you're doing an upgrade. If that's the case, have you installed the same version of the Platform Server in all the machines? For this kind of issues, the best way to go would be to follow the step by step installation guide for your particular scenario.

I hope this helps. Let us know how it goes.


Paulo Tavares
Hi Carlos,

That looks like a problem what was resolved on the last revision (
  • Fixed loading of deployments paths cache file when corrupt (#237964)

If that is the same problem you are having, to solve it on with the services stopped, go to your "\Platform Server\running\" folder and rename the .cache files in there.
Restart the services and try again.

João Rosado