[Amazon S3] No RegionEndpoint or ServiceURL configured
Question
Forge component by Formiga

Hi! 

I'm having the following error "No RegionEndpoint or ServiceURL configured" while trying to use any action of the extension.

Any tips on how to overcome this?

Thanks,

Joao

Solution

João Duro wrote:

Hi! 

I'm having the following error "No RegionEndpoint or ServiceURL configured" while trying to use any action of the extension.

Any tips on how to overcome this?

Thanks,

Joao

First of all sorry for the delay in responding.
I think some configuration on S3 is missing.


Joao Duro wrote:

Hi! 

I'm having the following error "No RegionEndpoint or ServiceURL configured" while trying to use any action of the extension.

Any tips on how to overcome this?

Thanks,

Joao

How did you figure it out? I'm having the same problem


Lucas Rocha wrote:

Joao Duro wrote:

Hi! 

I'm having the following error "No RegionEndpoint or ServiceURL configured" while trying to use any action of the extension.

Any tips on how to overcome this?

Thanks,

Joao

How did you figure it out? I'm having the same problem



In my case it ways a missconfiguration at AWS roles policies. I was trying to reach an S3 bucket from an Outsystems app and the AWS did not had the role at S3 allowed for the outsystems server. (We work without credencials)

Joao Duro wrote:

Lucas Rocha wrote:

Joao Duro wrote:

Hi! 

I'm having the following error "No RegionEndpoint or ServiceURL configured" while trying to use any action of the extension.

Any tips on how to overcome this?

Thanks,

Joao

How did you figure it out? I'm having the same problem



In my case it ways a missconfiguration at AWS roles policies. I was trying to reach an S3 bucket from an Outsystems app and the AWS did not had the role at S3 allowed for the outsystems server. (We work without credencials)


Thank you very much

Hi João,

Were you guys using ARN / Profiles that authenticate the EC2 OutSystems servers?

I'm looking for that and these extension (and others on the forge) all depend on individual credentials, correct?

Should I open a post with this question?
Thanks.
Best,

Miguel

Hi Miguel, We use this extension without passing any credentials, I believe it's all based in the profiles. That configuration I cannot help you, it was done by our aws devops team.

Thanks!
I'll try without passing any credentials then.
No changes in the code, right?

Community GuidelinesBe kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting.