connect to localhost from another computer 

connect to localhost from another computer 

  
Hi,

i have a problem not been able to connect to my host from an other compter in the same network

computer 1 (host): running win 7 ultimate which has the Agile outsystems 6.0.010 community edition
computer 2: a laptop running win 7 home premium which also has the Aglie outsystems 6.0.0.10 community edition

i have been trying to connect from my laptop to the host without any lyck =(. i have also tried to connect to the host with service studio but again without any luck.

what i want to do is to be able to access my application that i am creating on the host computer from any brower as long as the computer is connected to my local network. i would also like to be able to connect to the host with computer 2's service studio so that i can keep developing on my project if someone is using computer 1

thanks in advance for your help

regards
Anjan

Hi, 

what is the url that you type to access from computer 1 to your host?

Cheers, 
RNA
first i tried from the host to type the following

localhost/application_name
computer_name/application_name
computer_name/servicecenter
localhost/servicecenter

they all worked but when i tried this from my laptop i did type the following in add. in the browser

computer1_ip/application_name
computer1_name/application_name
computer1_ip/servicecenter
computer1_name/servicecenter

but with no luck, i not even sure it this is the right way to access the application or not, in service studio i selected "connect to an other server" and when the dialog opened i entered the same add as above and then the typed the login and passwork but again with no luck.

Regards
Anjan

p.s. i'm a complete newbe at agile platform
Hi, 

lets first try to see if your laptop can contact your host.. Can you "ping" from your laptop your host?

Cheers, 
RNA
Ricardo Araújo wrote:
Hi, 

lets first try to see if your laptop can contact your host.. Can you "ping" from your laptop your host?

Cheers, 
RNA
 
 Yes it works without any problem
ping ip_nummer: works
ping computer_name:  works

regards
Anjan
and http://ip_number or http://computer_name ?

I'm just trying to see if you have any firewall or anti-virus blocking the access to the applications
Ricardo Araújo wrote:
and http://ip_number or http://computer_name ?

I'm just trying to see if you have any firewall or anti-virus blocking the access to the applications
 
 it might be ture what you say since
http://ip_nummer and http://computer_name doesn't work

so what ports do i need to open in thw windows firewall on computer 1 which is the host

regards
Anjan
Hi Anjandeep,

I would like to ask you to check the following TechNote:
http://www.outsystems.com/goto/System-Requirements-6.0

There you have a section explaining all network requeriments.

Kind regards,
Ivo Gonçalves
Ivo Gonçalves wrote:
Hi Anjandeep,

I would like to ask you to check the following TechNote:
http://www.outsystems.com/goto/System-Requirements-6.0

There you have a section explaining all network requeriments.

Kind regards,
Ivo Gonçalves
 
 Thanks for the info will have lokk at it and see if i can get this to work otherwise i will post some new question
regards
Anjan
Hi Ivo,

thanks for the link to the documentation of the netwrok ports. i just opened port 80 on the windows firewall on host computer and it work att once =)

thanks Ivo
regards
Anjan