Guys, I am trying to Validate a specific Application on Lifetime, and it takes too long, to the point it doesnt complete.

I checked LifeTime's Service Center General Log, and I see the following message:

Query ModuleReferencesWithSignatures.GetModuleVersionReferences.List took 203 ms 


Any ideas on what might the issue be?


Regards,


Marios 

Hi Marios,

What is your lifetime version?

If it's not the last one (11.7.0), take a look at the release notes from the last version and see if as some info about that theme, maybe is a bug already corrected:

https://success.outsystems.com/Support/Release_Notes/LifeTime_Management_Console


Best regards,

Ricardo M Pereira

Hi Marios,

Please check below link and flow the steps. and in case you are using on premises, please check status of your outSystem services. 

 https://success.outsystems.com/Support/Enterprise_Customers/Troubleshooting/Unable_to_deploy_applications_using_LifeTime 

Hi Marios,

If the LifeTime validation process takes more than 15 seconds, an info feedback message will be shown that says it is going to continue the validation process in the background. Here's a more detailed explanation from an OutSystems staff member.

Furthermore, Ricardo's suggestion to upgrade LifeTime to the latest version is a good one as it is confirmed in the linked post by OutSystems that some bug fixing has been done in that area in order to improve the performance of the validation process.

Regards,

Nordin

Thanks, guys for the responses.


It is not the latest version (It's 11.0.202.0 - Feb 19?), and we are planning an upgrade to Lifetime latest version later this year. 

We managed to deploy it through the Service Center.

It's a specific application that is consumed by almost all out applications that had the issue. Other, more independent applications, were deployed without a problem. Might this be the reason for the error? 


Regards,


Marios